Burma na ruci je mnogo više od prstena koji se nosi svakog dana, čisto zbog običaja ili navike. Simbolička vrednost, znak ljubavi, pažnje i poštovanja i dugoročne povezanosti – to su najznačajnije odlike izbora i nošenja burme. Kada su u pitanju zlatne burme – žuto, inovativno roze ili burme belo zlato, konkretan izbor modela i boje može reći mnogo više od reči.

Mladi parovi biraju burme prema ličnim ukusima, željama i sa stanovišta udobnosti i praktičnosti. Kako se svi ljudi međusobno razlikuju, tako i svaka žena i muškarac mogu imati odvojene želje u pogledu dizajna, odnosno izgleda i detalja koje će imati njihove idealne burme. Ipak, sam rezultat odabira može reći mnogo o karakteristikama ličnosti.

Parovi koji biraju identične zlatne burme

Veliki broj parova odlučuje se da odabere identnične burme. Bilo da su u pitanju baš moderne burme belo zlato, ili varijanta u tradicionalno žutoj boji, njima je simbol mnogo značajniji od samog dizajna prstena. Takođe, ovim parovima je bitno da burme budu iste, što se najčešće i ostvaruje uz neformalan razgovor ili kratak dogovor. Usaglašavanje pojedinačnih potreba i želja može da se vrši tako što će se odabrati neki detalj po želji dame, a drugi po želji muškarca. 

Na primer, odabir burme belo zlato prema želji žene, a blago matirana i zaobljena varijanta u skladu sa željama muškarca, može dati idealne, jednostavne burme koje će stajati savršeno. Ovakvim parovima je najznačajniji odnos, dogovor i kompromis, pre nego insistiranje na estetici i detaljima koje će imati njihove burme. Kada je u pitanju cena burmi, uglavnom parovi teže da uspostave kompromis i dobar odnos kvaliteta i troška.

Parovi koji biraju upečatljive, različite burme

Za razliku od budućih supružnika koji se odlučuju na kupovinu identičnih, uglavnom jednostavnih i burmi bez mnogo detalja, postoje i parovi koji imaju jasno zacrtana pravila, pojedinačne želje i odvojena mišljenja u vezi sa ovim izborom. Ipak, to ne pravi problem u njihovom odnosu, naprotiv. Parovi koji znaju šta žele ne moraju da imaju burme belo zlato ili drugu boju koja će izgledati identično. Prosto, izbor je toliko raznolik da muškarci mogu odabrati model za sebe, dok će žene odabrati zlatne burme sa modnim detaljima i dodacima. 

Muškarci se češće odlučuju za nešto tanje burme u beloj ili žutoj boji, bez detalja, nikako upadljivim dodacima ili šarama. Sa druge strane, veliki broj žena voli baš to – unikatne zlatne burme, sa cirkonima ili dragim kamenjem, specijalnom gravurom i jedinstvenim, do sada neviđenim dizajnom. 

Ovakvi parovi iako različiti, su odličan spoj, jer zajedno mogu da stvore mnogo toga. Svako za sebe zna šta želi, imaju odvojene ukuse, ali međusobno se maksimalno uvažavaju i poštuju izbor partnera u svakom trenutku. Njihova ljubav je jaka i poklanjaju veliku pažnju izgledu burme koju će nositi čitav život, dok je cena burmi zanemarljiva. Iako biraju zajedno, važno je da svako pojedinačno bude zadovoljan svojim izborom, i da sa ponosom nosi omiljeni simbol ljubavi, poverenja i poštovanja. 

Modeli burmi koji se izaberu u zlatari mogu mnogo da kažu o budućim bračnim partnerima, njihovim karakterima i željama. Bilo da se odaberu burme belo zlato u jednostavnoj, svedenoj i identičnoj varijanti i za ženu i za muškarca, ili potpuno različite zlatne burme koje zrače raznovrsnim detaljima, u svakom slučaju je u pitanju simbol ljubavi koji svako treba da nosi sa uživanjem. Današnji parovi najmanje obraćaju pažnju na cenu burmi, dok im je međusobno zadovoljstvo najvažnije.