Kupovina i darivanje nakita predstavlja deo običaja, tradicije i kulture svih naroda, a izuzetno je zastupljeno na prostorima naše zemlje. Poseban znak pažnje koji ima izuzetnu vrednost, jeste zlato oblikovano u prvoklasni dukat. Cena za dukate, odnosno zlatnike uvek je na visokom nivou, što je opravdano vrednošću, kvalitetnim sastavom i značajnom masom u svakom pojedinačnom odabiru.

Da bi se kupio najlepši dukat cena zahteva izdvajanje veće sume novca, bilo da je u pitanju varijanta belog, žutog, ili danas popularnog roze zlata. Kao specijalan dar novorođenčetu, prilikom krštenja, proslave prvih rođendana, ali i mladoženjama, i u velikom broju drugih prilika i povoda, dukat je izbor sa kojim nema greške. Sa sigurnošću će izazvati oduševljenje, a svi su svesni vrednosti koje nosi sa sobom, kako jake simbolike, tako i u pogledu cenovnog ranga.

Od najfinijeg zlata najstaje zlatnik – cena koja sugeriše nivo kvaliteta i trajnosti

Zlatnici su od davnih vremena poznati kao sitnice ogromne vrednosti, koje se poklanjaju sa pažnjom, ljubavlju i posvećenošću. Nekada su bili apsolutna mera vrednosti, bogatstva i moći, a danas su vrlo popularan izbor kao poklon za sve generacije i povode, a posebno rođenje deteta, krštenje i prvi rođendan. Iako za zlatnik cena zahteva da se odvoji nekada i više desetina hiljada dinara, u pitanju je investiranje koje će za rezultat imati oduševljenje, zadovoljstvo i svest o visokom stepenu kvaliteta i vrednosti ovakvog poklona.

Moderni dukati mogu biti izrađeni od jedne ili više boja zlata, uz osmišljavanje detalja po izboru kupaca, što im daje potpunu personalizovanost i prikladnost za poklanjanje u svim prilikama. Opšte poznata činjenica jeste da zlato ima visoku vrednost, što važi i za dukat – cena za svaki model pokazuje dobijanje značajne vrednosti, koja će spojiti simboliku, kvalitet, dugovečnost i ulaganje u jedan novčić.

Kada se kupuje dukat cena je investiranje u sigurnost, vrednost i kvalitet

Odabir dukata kao poklon, ili čak investiciju u zlato koja će za rezultat imati isplativo i vredno ulaganje za blagostanje porodice i doma, izbor je koji kontinurano ljudi prave i u modernom vremenu. Zlatnici predstavljaju okrugle novčiće kreirane od zlata izuzetne finoće, a u najčešćem slučaju u pitanju je oznaka 999. Naime, ovakvo zlato ima finoću od 99,9% čistog plemenitog metala, uz 0,1% udela drugih materija i legura.

To pokazuje da za zlatnik cena i mora biti na visokom nivou, s obzirom da se kreiraju od zlata besprekorne finoće i gotovo potpune čistoće. Uz odabir željenog motiva svetaca, lika deteta, specijalnih natpisa imena, datuma i posveta, kada se bira dukat cena je sekundaran faktor kupovine, jer je vrednost od izuzetnog značaja. Za prosečan zlatnik cena se kreće na nivou od 200 evra, pa naviše. Konkretan odabir modela, motiva, boja zlata, gramaže i drugih detalja direktno utiče na novčani izdatak i formira cenu po gramu.

Da bi se kupio zlatnik cena ne mora da znači izdvajanje čitavog bogatstva, jer se inovativni modeli u bolje snabdevenim zlatarama mogu pronaći po odličnim cenama, čak i na sniženjima, što će stvoriti i odlične uštede. Kako je u pitanju dar koji simbolizuje pažnju, ljubav i sve ljudske kvalitete, kao i vrednosti, uvek je idealan izbor za novi početak, odnosno rođenje, krštenje i prvi rođendan deteta, ali i u mnogim drugim prilikama.