Srbija je sve popularnije odredište poslednjih godina. Sve više stranaca dolazi u posetu našoj zemlji a za to postoje i opravdani razlozi. Srbija kada je u pitanju turizam ima dosta toga da ponudi, od prirodnih lepota, preko zanimljive arhitekture, bogatog kulturnog nasleđa do najraznovrsnijih tradicionalnih specijaliteta u kojima baš svi uživaju. Naša zemlja poprilično je interesantna i zbog samog naroda koji živi ovde. Srbi su pozati po ljubaznosti, gostoprimstvu i druželjubivosti.

Ukoliko niste do sada posetili Srbiju obavezno to uradite. A evo i par smernica koje bi trebalo znati ako dolazite u našu zemlju.

Srbija poseduje dva aerodroma, jedan od njih je u Beogradu i u pitanju je aerodrom Nikola Tesla, drugi je Konstantin Veliki i lociran je u Nišu. Ono što je karakteristično za aerodrom u Nišu je to da je ovde omogućeno poslovanje jeftinih komercijalnih aviokompanija pa tako možete pronaći jeftine avio karte. Većina stranaca dolazi u našu zemlju upravo avionom pa shodno tome ne preostaje im ništa drugo nego da iznajme autimobil ili da se služe ili javnim gradskim prevozom ili taksi prevozom. Hajde malo da prokomentarišemo ove v idove prevoza. Ukoliko ste stranac u Srbiji javni gradski prevoz da budemo iskreni i nije baš najbolja opcija pogotovo ako ste tu samo na par dana ili za vikend. Javni gradski prevoz ume da bude poprilično spor zbog svakodnevnihgužvi koje su pogotovo za Beograd postali skoro pa uobičajena pojava. Uzmite za primer situaciju gde želite da posetite par mesta u Beogradu i vidite par znamenitosti. Beograd nije mali grad a poseta ovakvih mesta ponekad zahteva da promenite i par gradskih linija. Na taj način gubite vreme a na kraju vrlo moguće nećete ni uspeti da vidite ono što ste planirali. Složićete se nije najbolja opcija? Taksi prevoz sa druge strane ume da bude prilično skup. Možda najbolja opcija jeste rent a car. U ovom slučaju imate obezbeđen prevoz tokom celog vašeg boravka plus krećete kada vi želite, zadržavate se koliko vi želite i naravno štedite na vremenu koje bi vam najverovatnije da ste odabrali javni gradski prevoz bilo uskraćeno. U zavisnosti gde i u kom gradu boravite vi možete uvek iznajmiti vozilo. Tako na primer ukoliko ste u Nišu na raspolaganju vam je uvek rent a car Niš. Ukoliko ste u Beogradu opcije rent a cara su vam pa tek na dohvat ruke.

Ako birate određeni model automobila savet je da rezervišete vaše vozilo u jednoj od rent a car agencija na vreme. Iznajmljivnje automobila ima svoje prednosti a jedna od možda najbitnijih jeste preuzimanje vozila na lokaciji koju vi odaberete. Tako ako ste doputovali avionom na aerodrom Nikola Tesla ili Konstantin Veliki vas na tom mestu može dočekati vaš iznajmljeni automobil. Isto je i sa povratkom vozila.

Sve češće stranci se odlučuju za aerodom Konstantin Veliki zbog upravo pomenutih jefitnih letova pa ne čudi što je Niše sve posećeniji grad  kako od strane turista tako i od stanovnika ove zemlje. Iznajmljivanje automobila Niš daje dosta pogodnosti svima koji se odluče za ovu vrstu usluge.