Vreme je prehlada i virusa i bitno je da sačuvate sebe i svoje najbliže i da pokušate da se ne prehladite. Ono što svakako možete uraditi jeste da očuvate svoj imunitet jer ćete na taj način uspeti da svoj organizam odbranite od većine prehlada, virusa i drugih izazova. Svakako da na neke stvari ne možemo uticati ali ono što možemo uraditi jeste ojačati sopstveni imunitet.

Današnje vreme i savremeni život sa sobom nose dosta stresa i ubrzan život i samim tim ljudi ne uspevaju da se hrane zdravo. Ako mislite da vaša ishrana nije najbolji izbor u poslednje vreme u smislu da obroci nisu bili najzdravijeg i da nije bilo dovoljno vitamina i minerala koji bi uneli za normalno funkcionisanje organizma razmislite o njihovom unosu kroz suplemente kao dodatke ishrani. Biofar ACE selen i cink šumeće tableteodličan su dijetetski suplement za očuvanje imuniteta i uopšte vitalnosti organizma. Doprinose zdravlju kože i boljem vidu. Poseduju vitamin A koji u kombinaciji sa beta karotenom može doprineti boljem vidu a selen i cink poseduju odbrambrenu sposobnost i imaju antioksidativno dejstvo. Sve što je potrebno jeste razmutiti jednu šumeću tabletu u 200 ml vode i popiti jednom dnevno za vreme obroka.

Vitamin C

Zašto je vitamin C dobar. On je jako moćan prirodni antioksidant koji će ojačati vašu prirodnu odbranu organizma. Ukoliko ne znate antioksidanti su molekuli koji unapređuju vaš imunitet i štite ćelije od štetnih molekula takozvanih slobodnih radikala. Vitamin C ima dosta prednosti, među najbitnijim je svakako jačanje vašeg imuniteta. Takođe može smanjiti rizik oboljenja od hroničnih bolesti, može regulisati vaš krvni pritisak ukoliko je visok, ali i da ne zaboravimo umanjiti rizik od srčanih oboljenja kao i smetnji. Ovaj vitamin pospešuje i proizvodnju belih krvnih zrnaca koji u našem organizmu imaju funkciju da se izbori sa zarazama. Vitamin C možete pronaći u mnogim namernicama, limunu, narandžama, kiviju, brokoliju…

Cink

Cink je jako bitan za naš imunitet. On nam je neophodan za razvoj imunoloških ćelija. Nedostatak cinka može da dovede do nesposobnosti vašeg imuno sistema da funkcioniše pravilno što dalje uzrokuje pojavu infekcije i bolesti uključujući i upalu pluća. Cink u kombinaciji sa pomenutim vitaminom C i selenom sveukupno štiti zadravlje vašeg organizama i imaju jako značajnu ulogu u jačanju imuniteta. Cink možete pronaći u mesu, jajima, mahunarkama, žitaricama, školjkama. Ukoliko mislite da ne unostie dovoljno cinka kroz hranu najbolje je da ga unesete putem suplemenata. Danas na tržištu možte naći dosta dobrih suplemenata pa tako selen 100 max inpharmukupno sadrži 100mcg selena u samo jednoj tableti i ovo je ujedno maksimalna doza koju unosite u organizam.

Ono što takođe možete uraditi za svoj organizm i imunitet jeste da pokušate da se koliko toliko ne stresirate jer stres je uzrok mnogih problema, između ostalog može umanjiti sposobnost vašeg imuno sistema da se izbori sa različitim prehladama.

Ono što bismo takođe spomenuli jeste biljka đumbir. Ova lekovita biljka koristi se u narodnoj medicini upravo kod prehlade i gripa. Njegova učinkovitost za naš imunitet je nemerljiva.